Ποια είμαι

Χαίρετε και καλωσορίσατε στο Gaea Cypria!

Είμαι η Μαίρη Κατσουνωτού, από το όμορφο νησί της Κύπρου. Το πάθος μου για τη γαστρονομία γεννήθηκε από την παιδική μου ηλικία, περνώντας αμέτρητες ώρες στην κουζίνα δίπλα στη γιαγιά και τη μητέρα μου, μαθαίνοντας και εξερευνώντας τις μαγειρικές μου ικανότητες.

Σπούδασα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου ειδικεύτηκα στην Επιστήμη Τροφίμων στο Τμήμα Γεωπονίας, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Η αναζήτησή μου για περαιτέρω γνώσεις με οδήγησε στην Ιταλία, όπου απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γαστρονομία του Φαγητού: World Food Cultures and Mobility από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών στο Pollenzo.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ιταλία, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, να επισκεφτώ νέους τόπους και να εμβαθύνω στις παγκόσμιες γαστρονομικές παραδόσεις. Αυτές οι εμπειρίες με βοήθησαν να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο την ελληνoκυπριακή μου κληρονομιά. Η διπλωματική μου εργασία, σε συνεργασία με τον οργανισμό Ark of Taste στο πλαίσιο του κινήματος Slow Food, επικεντρώθηκε στη διάσωση μοναδικών και υπό εξαφάνιση παραδοσιακών προϊόντων, συνταγών, γλυκών και ποτών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς διαφόρων περιοχών.

Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, επιδιώκω να μοιραστώ τον πλούτο της ελληνoκυπριακής κουλτούρας και παράδοσης, παρουσιάζοντας γνώσεις που προέρχονται από προσωπικές μου συνεντεύξεις με ντόπιους, αλλά και από συνεχή έρευνα. Ελπίζω να σας μεταδώσω τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος που με οδηγεί σε αυτό το ταξίδι.

Ας εξερευνήσουμε μαζί και ας γιορτάσουμε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της παράδοσής μας!