Σπουδάζοντας στην Ιταλία και μαθαίνοντας για το έργο του Ark of Taste (οργανισμός στην Ιταλία ο οποίος διαφυλάσσει παραδοσιακές συνταγές άρρητα συνδεδεμένες με τον τόπο προέλευσης τους), αποφάσισα να ακολουθήσω το μονοπάτι της ανθρωπολογικής έρευνας και μέσα από αυτό να εξερευνήσω τους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας μου. Σκοπός μου είναι να καταγράψω παραδοσιακές συνταγές, όπως φτιάχνονταν παλιά από τους πρόγονούς μας βήμα προς βήμα, τις παραλλαγές τους και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν. Ξεκινώντας από τηλεφωνήματα σε συγγενικά πρόσωπα και αυτοί με τη σειρά τους σε δικά τους πρόσωπα, άρχισα την περιπέτεια μου γυρίζοντας σε χωριά της Κύπρου με το μαγνητόφωνο μου και παίρνοντας συνεντεύξεις από αυτούς, δημιούργησα ένα αρχείο. Επιπλέον, είχα και έχω την τύχη να λαμβάνω μέρος στη διεκπεραίωση μερικών από αυτών των συνταγών με ανθρώπους που ακόμη έχουν το μεράκι και την όρεξη να τα φτιάχνουν στα σπίτια τους.
Δεν είχα ιδέα πώς να προσεγγίσω τα άτομα απέναντι μου και να τους πάρω συνέντευξη αφού ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Περιγράφοντας το τι κάνω και τι ήθελα να μάθω, σιγά-σιγά, αρχίζουν να ξετυλίγονται μία-μία η εξιστόρηση των αναμνήσεων τους. Διστακτικά στην αρχή αλλά όσο περνά η ώρα όλο και περισσότερο ενθουσιάζονται και μου μιλούν ακόμη και για προσωπικές περιπέτειες που έχουν ζήσει. Είναι φανερό ότι τα χρόνια τότε ήταν δύσκολα, λαμβάνοντας υπόψη τη φτώχεια αλλά και την ιστορία του νησιού, αλλά εκτιμούσαν το κάθε τι που είχαν και φαίνεται στο πρόσωπο τους η χαρά που θυμούνται το παρελθόν και τα νιάτα τους. Αυτό για μένα, πέραν από τις πληροφορίες που μαθαίνω για το φαγητό, είναι κάτι που κρατώ από όλες τις συνεντεύξεις μου. Η χαρά, ενθουσιασμός, νοσταλγία και θλίψη που νιώθουν, τα μεταφέρουν και σε εμένα και μακάρι να μπορούσα να τα μεταφέρω και σε εσάς γραπτώς.